Storycoaching

A Te életed is kész regény? De nem tudod, hogyan írd meg? Csak halogatod, tologatod, elbizonytalanodsz? Nem vagy egyedül: gyere, fogjunk hozzá együtt!
Jelentkezz a Terézanyu storycoaching írósuliba!

Legközelebbi, 6 alkalmas, ONLINE csoportos kurzusunk 2021. feburár 1-én, hétfőn indul, 18 órakor!

Szeretnéd megtalálni a saját hangod, leküzdeni gátlásaidat? Szeretnéd megírni a saját történetedet?! Legyen az regény, novella, blogbejegyzés?  Vagy inkább írnál ütős reklámszöveg a saját vállalkozásodhoz és le is tesztelnéd tüstént a csoport tagjain?

Kell 1 jó sztori, kell egy jó csapat!

Minden jó szöveg alapja a jó történet. Megtalálása, kidolgozása nem ördöngősség, de tanulni érdemes és lehet: pláne egy támogató közösség aktív tagjanként! Ha szeretnél jó közösségben, jó hangulatban töltődni és fejlődni, csatlakozz hozzánk! Már végzett storycoachingos kollégáink többsége rendszeresen ír, akár a sajár örömére, akár megrendelésre- ki regényt, ki cikkeket, ki saját cégének reklámozására blog- és facebook posztokat!

 A módszertanról

Kurzusvezető: Rácz Zsuzsa, író, coach.

A storycoachingról: az írósuli célja kettős. A módszertan ötvözi az életvezetési coaching és a írás mesterségbeli alapjainak tanulását/gyakorlati alkalmazását.  Csak személyre szabott, gyakorlati feladatokkal dolgozunk, mindenki a saját tempójában haladhat, minden órán új feladatokat adok. Fontos, hogy a folyamatunk során mindenki meg tudja fogalmazni, mit jelent neki az írás, az önkifejezésnek miért éppen ez a formája vonzó számára? Milyen a saját hangja, stílusa, mi “saját témája”? Mi a belső motiváció, az örök toposz, amelyhez mindig visszatér?

Ki a főhőse? Egyes szám első, vagy harmadik személyben ír, milyen következménye van egy mű szempontjából az egyiknek, mi a másiknak? Mi a saját műfaja, rövidebb, hosszabb- tárca, novella, regény, vagy líra- vers, haiku? Mindig önmagunkra és a többi csoporttagra reflektálva haladunk. Nem tanácsot adunk, nem észt osztunk, hanem támogatunk. A módszer közösséget kovácsol, alkotóműhely születik: akik ebbe a csoportba együtt járnak, azok együtt fognak írni és nevetni, akár életre szóló barátságok születhetnek!

Gyakorlati tudnivalók:

A kurzus 6 darab online – havi egyszer, 4 órában- alkalomból áll.

Első alkalom: 2021 február 1, hétfő 18h

részvételi díj: 9000 ft/ fő/alkalom, 54 ezer forint, melyet egyben, előre kell befizetni.

Érvényes jelentkezésnek kizárólag a tanfolyam teljes díjának befizetése számít!
Befizetési határidő: december 18.

A csoport 8 fő jelentkezése esetén indul, maximum létszám 10 fő.
Az esetlegesen kihagyott alkalmak pótlására sajnos nincs lehetőség. Ha meggondolod magad, vagy közbejön valami, nem tudjuk visszatéríteni a befizetett összeget.

DE: természetesen vis maior, ne adj isten baj esetén meg tudjuk beszélni, hogyan ne vesszen kárba a befektetésed.

Két alkalom között facebook zárt csoportban kommunikálunk, ott jelzek vissza az írásokra- külön, egyéni konzultációs lehetőséget ez a kurzus nem biztosít. Ha erre van igényed, azt kérlek külön jelezd, megbeszéljük. Jelentkezni a storycoaching2020@gmail.com címen lehet.

Már végzett tagjaink ajánlásai:

Danó Éva, Terézanyu – pályázat 2020 fődíjas:

Lélekemelő, inspiráló kultúrközösség, humoros, profi és őszinte! Mindez ritkán az ember útjába kerülő, „ajándék” emberekkel!

Weiszhauptné Fodor Ágnes, Terézanyu Hősnő díjas:

Nekem a storycoaching rengeteget ad! Részben azért, mert online. Nincs órákig tartó messziről utazás, nincs macera, nincs fáradtság. Csak leülünk a gép elé és találkozunk és örülünk, nevetünk, közben meg keményen dolgozunk, mindenféle kudarcélmény nélkül. Hónapok óta képtelen voltam írni, most pedig olyan könnyedén engedem szabadjára a fantáziám, mint még soha. Függő lettem. Előre félek, mi lesz, ha egyszer storycoaching nélkül kell alkotnom.

Törteli Eszter Terézanyu pályázat,  CSI Anyu különdíjas, 2020

A storycoaching egy olyan lehetőség, amely feléleszti a kreatív energiákat, ahol mások által lehetünk: még inkább önmagunk. Az írás olyan világokba vezet át, ahol az vagy, aki csak lenni szeretnél. Merj élni, merj ìrni, mert alkotni mindig öröm.

Kartali Zsuzsanna – Terézanyu pályázat 2020 III. hely

Aki nem próbálta a storycoachingot, nem tudja, mit hagy ki. Itt nincsenek rossz mondatok, mert megtanuljuk mindenből kihozni a jót. Itt ér tévedni, mert nincs téves vélemény, hanem sok-sok egyenrangú nézőpont van. Nincs frusztráció, csak pozitív áramlatok, amiket követve magad találsz rá arra, amit tenned, írnod kell, és a közösségre, ahol nem muszáj írnod, de előbb-utóbb úgyis fogsz! Rácz Zsuzsi egy intézmény!

Pintér Terézia, tréner, coach

Teeee figyeeeelj!

Képzeld, jelentkeztem a Rácz Zsuzsához írótanfolyamra.

Úgy lesz, hogy majd Zsuzsi megmondja a TUTIT. Megtanítja, hogy mit kell írni, meg hogy, hogy kell írni, meg hogy amit írunk, azt miért úgy írjuk, meg, hogy mi után mi következik és miért.

Hát……nem így lett.

Úgy lett, hogy írtuk, ami belülről jött. Aztán beszélgettünk, visszajeleztünk, sírtunk, nevettünk és az ismeretlenekből egymásra figyelő, egymást meghallgató, támogató és megerősítő kisközösséggé váltunk.

Az lett, hogy már nem félek írni.

Na, ez a TUTI!