Nagy Ildikó: A vállalt magány esete

4 hozzászólás 2010-07-14

 
Azt gondoltam, azért nem sikerült a házasságunk, mert közel harminc évesen már mást vártam a férjemtől, és ő is mást szokott meg tőlem gyerekfejjel, mint amilyen “felnőtt nő”-ként lettem. Már elmúlt részemről a csodálat, az, hogy félistenként nézzek rá….persze tett is érte, hogy elmúljon. Igaz akkor nem volt ilyen egyszerű, hosszú vívódás előzte meg a döntést. Főként a gyerekek miatt, de miattunk is nehéz volt, hiszen bizonyítani akartunk magunknak és másoknak is, hogy nem volt őrültség tizenévesen összeházasodni, és persze meg is sirattuk rendesen, hogy így alakult. 

Eltelt pár év egyedül, igazán komoly kapcsolat nélkül. Én sem siettettem a párkeresést, lefoglaltak a gyerekek, s talán nem is voltam még kész egy új szerelemre. Persze a férfiak sem álltak glédában az ajtóm előtt, hiszen a két kamasz gyerekem elég ijesztő volt számukra. A korombeliek nem igazán tudtak mit kezdeni ezzel a helyzettel. Persze volt pár őrült, még nálam is fiatalabb önjelölt srác, de azt azért lehetett látni, hogy nem egy komoly kapcsolatot keresnek. Bár egy ismerősöm szerint, náluk volt a legnagyobb esélyem, hiszen őket még a szenvedélyük vezérli az eszük helyett, és nem gondolnak bele, hogy velem együtt egy családot is kapnának. 

Egész jól elvoltam társ nélkül, igaz a környezetem mindig győzködött, ne maradjak egyedül, nem jó ez így. Tudtam, ha kell, jön majd valaki…S jött!!!  Belépett az életembe a szerelem. Persze akkor már nagyon okosnak gondoltam magam, mindenre figyeltem, főként arra, hogy ami a volt férjemnél zavart, azokat a tulajdonságokat kiszűrjem. Szóval jött ő, aki mindig szépen szólt hozzám, soha egy hangos szó, aki mindig szívesen meghallgatott. Ha valamire én azt mondtam, hogy fehér, akkor ő is fehérnek látta. Felvállalt a két gyermekemmel együtt, odaadó társ volt nappal és éjszaka egyaránt. Úgy olvadt be a családunkba, hogy nekünk szinte semmin nem kellett változtatnunk, nem szólt bele a gyerekek dolgába. Szóval, minden remekül alakult, boldog voltam. Annyira hittem ebben a kapcsolatban, hogy vállaltam egy közös babát is. Persze akkor már nem igazán hittem az örök szerelemben, néha volt bennem bizonytalanság, de azt gondoltam, ha el is múlik a szerelem, ő olyan jó természetű ember, hogy szeretetben tudunk majd együtt élni. 

Aztán ismét eltelt pár  év, és kezdett zavarni minden “jó” tulajdonsága. Az, hogy mindenben igazat adott nekem, egyre inkább azt jelentette számomra, nincs egy önálló gondolata. Az átbeszélgetett órákról kiderült, csak én beszéltem, ő pedig jól tudott úgy tenni mintha figyelne és értene. Az, hogy nem zavarta meg a család életét, amellett, hogy roppant kényelmes volt nekünk és neki is, nagyon férfiatlannak tünt. S idővel kezdett hiányozni pár érzés, ami a házasságomban jó volt. A humor, a nagy viták, amivel előrébb visszük a dolgokat. Az, hogy valaki mellett törékeny nő lehessek, ne nekem kelljen hordani a nadrágot, társam, s egyben támaszom is legyen a férfi. De a kapcsolat elején csak arra figyeltem, az új párom ellentéte a volt férjemnek, így biztos működik majd a kapcsolat. Hát tévedtem…Egyre inkább úgy éreztem, minden döntést egyedül hozok meg, az egész családot én viszem a hátamon, pont úgy mint mikor egyedül voltam. S egyszercsak jött a döbbenet: Akkor minek???!!! S mikor ez a gondolat először felmerült bennem, iszonyatos érzés kerített hatalmába. Éreztem, hogy most veszett el a remény. Tudtam, én már nem tudok küzdeni ezért a kapcsolatért úgy mint ahogy régen a házasságomért küzdöttem. S már nem tudok hinni egy kapcsolatban sem, mert hiába látszik az elején minden szépnek, sajnos ha nincs meg az emberben a “jóban-rosszban együtt” érzés, az akarat, hogy mindenáron végigcsináljuk, akkor nem fog működni hosszú távon. Mert előbb-utóbb jön a rossz… Sajnos akkor már tudtam magamról, nekem az a kis idő “jó” nem éri meg a sok “rosszat”. Hisz’ ha nem érzem jól magam, akkor feladom, nem küzdök, már nem látom a fényt csak az árnyat……..S azt érzem, jobb egyedül.
 
 Így most újra társ nélkül élem az életem, immár három gyerekkel. Jól érzem így magam, nem keresek, sőt, nem is akarok új kapcsolatot…..Ha mégis van valami amit szeretnék, az a remény érzése. Azért ha jönne valaki aki felélesztené a lelkemben a reményt….hát az azért nagyon jó lenne!!! 

Hozzászólások (4)

Trackback URL | Hozzászólások RSS csatornája

 1. macskusz szerint:

  Szerintem is a három gyerek, ha odafigyelünk rájuk, kellőképp kitölti egy nő életét. Aztán ha majd kirepülnek, lehet újabb társat találni. Az már más minőség.

 2. moki szerint:

  Erre mondják a társkeresős oldalak, hogy nem szabad arra várni, ha majd a gyerekek….. de szerintem is az van, hogy mégiscsak az első helyen vannak a gyerekek, még ha kamaszok akkor is, még ha nagyon egyedül vagyunk akkor is. Majd kialakul minden! Reméljük! 🙂

 3. Evike1016 szerint:

  Szia Ildikó!
  Fiatalon ennyi tapasztalatot összegyűjtöttél? Biztos átgondoltad döntéseidet!
  Felejtsd el a rosszat, csak a jóra gondolj! és olvasd el Rhoda Byrne: A TITOK c. könyvét. Működik a vonzás törvénye, ha hiszel benne!!!!!!!!!!!!!!
  Láttad-e itt oldalon Kertész Ágnes: Kevéske napsütés….írását????? Bizonyítja, JÓL
  DÖNTÖTTÉL!!!!!
  NetNagyi

 4. Nildi szerint:

  Köszönöm a biztatást, az ajánlott könyvet el fogom olvasni!
  Bármennyire is átgondoltam a döntéseimet, biztos volt mikor választhattam volna könnyebb utat.Talán egy kis lopott boldogság elviselhetőbbé tett volna mindent. De nem tudtam megalkudni, másként dönteni. S most ez a hit, hogy jól döntöttem ad erőt, hogy minden megbánás és kesergés nélkül gondoljak a múltra, és nézzek a jövőbe.Aztán majd csak feléled a remény is… 🙂
  De már nem hagyom magam befolyásolni, sürgetni, sem a társkereső oldalak, sem az ismerősök által.
  Remélem igazatok lesz, és idővel kialakul minden.
  Ildikó