Jennifer McVeigh: Afrikai akác

[ 0 ] 2014-09-03

Magával ragadó, fordulatokkal teli történet egy angol lányról. Frances burokban nőtt fel. Kis családi birtokuk védelmében, melyet apja teremtett meg és gondosan ügyelt annak sterilitására. Amilyen jól ismeri házuk minden szegletét, kertjük minden virágát, annyira felfoghatatlan számára a világ, mely a kapukon kívül könyörtelen szabályaival sújt le a gyanútlanokra.afrikaiakac

Apjának halálával a biztonságos burok megreped és egyszeriben a valóság egy úgy dimenziójába csöppen a gyámoltalan Frances. Egyszerre kell megbirkóznia a gyásszal, otthona elvesztésével és szembesülnie kell apja korábbi életével, mely egészen addig titokban zajlott a háta mögött. A kedvesnek és önzetlennek ismert rokonokról kiderül, hogy csak bizonyos haszon fejében hajlanának a lány befogadására, de Frances öröksége csupán egy tetemes tartozás és a ő maga sem jelent említésre méltó értéket senki számára.

Egyetlen szempillantás alatt kell gondtalan gyermeki lelkét felelősségteljes női lélekké érlelnie és új élete alapjait lefektetnie. Mivel önmaga megmentésére látszólag semmi esélye, kénytelen megmentői ajánlatai közül a kevésbé rosszat választani és egy számára ellenszenves férfi után utazni a dél-afrikai gyarmatokra. A nem éppen szerelmi házasságra készülő Frances a hónapokig tartó hajóúton megismerkedik az igazi, fehér lovon érkező daliás herceggel. Míg a lányban viaskodik az ártatlan gyermeki rajongás és testet bizsergető fizikai vonzalom, eszébe sem jut, hogy reálisan megvizsgálja lehetőségeit. Vak szerelembe esik és mire feleszmélne már William ágyában találja magát.

Két férfi, két ígéret, két merőben különböző élet reménye kecsegteti Francest. Kétség kívül tudna választani, de vajon elég erős-e hozzá, hogy kezébe vegye sorsát? Egyáltalán van-e lehetősége egy nőnek saját akarata szerint cselekedni a 19. században egy számára teljesen idegen, forró és szigorú kontinensen? Túlélés, vagy kiteljesedés az elsődleges cél e férfiak uralta mátrixban?

www.alexandra.hu