Terézanyu pályázat 2011.

12 hozzászólás 2011-04-18

A tavalyi nagy sikerű „Terézanyuságom története” pályázat folytatásaként idén is várjuk az írásokat, ezúttal két kategóriában!

1. Hány élete van egy nőnek?

A nők általában minden szerepükben – társként, feleségként, anyaként, munkaerőként- szeretnének tökéleteset nyújtani, akár erejükön felül megfelelni mind a saját, mind pedig a társadalmi elvárásoknak. De melyikünk ne érezte volna már úgy, hogy nem egy, hanem legalább öt életre elegendő dolga, feladata van és akkor még nem is beszéltünk a saját vágyaink, az álmaink megvalósításáról. Te hogyan zsonglőrködsz a feladataiddal? Hogyan lehet mindezt tudatosan úgy csinálni, hogy magadra is jusson időd? Milyen stratégiáid vannak, amiket megosztanál velünk? Hány nő életét éled, és hányszor kezdted már újra?

2. Első szerelmem története

A cím önmagáért beszél! Várjuk az egykori nagy szerelmek történetét és természetesen kíváncsian várjuk azon szerencsések írásait is, akik éppen most élik át először a szerelmet. Mint tudjuk, első csak egyszer van, viszont emléke egész életünkben elkísér és akár még 120 évesen is könnybe lábad a szemünk, ha eszünkbe jut, ahogyan először fogta meg izzadó kezünket. De azt sem fogjuk soha elfeledni szülőként, hogyan ver ki minket a víz, amikor a gyermekünk először beszél arról a szép szemű fiúról vagy lányról, úgy, ahogyan mi meséltünk az elsőről. Mert az első szerelem beköszöntével új időszámítás kezdődik a szülő- gyermek kapcsolatokban is, és mi éppen erre vagyunk kíváncsiak. Hogyan kapunk frászt szülőként: jó ég, szerelmes a gyerek, mit tegyek?! – és hogyan kapnak viszontfrászt a kamaszok szüleik reakciójától: most mit vagy úgy oda attól, hogy odavagyok?! Várjuk a páros történeteket és az első szerelem okozta családi bonyodalmak krónikáját, lehetőleg két szólamra hangszerelve, szülő-gyermek szemszögéből.

Mindkét témában maximum 5000 karakter, vagyis kb. másfél oldal terjedelmű írásokat várunk, egy pályázó akár mindkét kategóriában is indulhat. A pályázatokat legkésőbb 2011. május 31-ig kell elküldeni a klub@terezanyu.hu e-mail címre. Az ünnepélyes eredményhirdetést a júniusi Terézanyu Klubtalálkozón tartjuk. A két kategória dobogósai értékes könyvutalványokat nyernek, illetve akárcsak tavaly, idén is több különdíjat osztunk ki. A legjobb történetek olvashatóak lesznek a terezanyu.hu oldalon.

Hozzászólások (12)

Trackback URL | Hozzászólások RSS csatornája

 1. Evike1016 szerint:

  nem is lennék NetNagyi, ha kihagynám a hozzászólás lehetőségét. A távolság miatt nem biztos, hogy klubtag leszek….. bár mi tavalyi pályázók “akkoris” Kisterézesek maradunk….
  Biztos, hogy ismét írok valamit…..:)

 2. Japanbirs szerint:

  A szívemből szóltál.. Én is írok, bár azt hiszem az én írásaim nem kellenek ide. Mégis, most májusban megyek a találkozóra.

 3. druantia232 szerint:

  Haladó, és senior Teréz-anyásokat kérdezek, hogy a klub konkrét célja mi. Bocsánat, ha tapintatlan vagyok, de 24 éves vagyok, és az a bizonyos fejlődés nálam nem úgy és abban a sorrendben követezett be, ahogy abban a bizonyos nagy könyvben elő volt írva. 14 éves koromtól, egyszerre voltam felnőtt és kamasz. Csak azért regisztráltam a klubba, mert nőként, fontosnak érzem egymás támogatását. De engem ennek a fizikai megnyílvánulásai érdekelne.

  Előre is köszönöm: Beatrix

 4. Terézanyu.hu szerint:

  Kedves druantia232,

  itt elolvashatsz mindent a klubról:
  https://terezanyu.hu/terezanyu-klub/

  üdvözlettel,
  Terézanyu.hu

 5. magino szerint:

  Én az abortusz mellett voksoló cikk nyomán kerültem ide,mert ott nem lehetett hozzászólni.
  Szerintem a Nő,a SAJÁT!! teste fölött dönthet.De a méhében hordozott élet sorsa felől nem.Miért nem számít gyilkosságnak az abortusz,amikor a sejtek is élnek,és a pici szíve is a 3 héttől dobog élete végégig???A szomszédod ha megölöd,az se gyilkosság?annak is dobogott a szíve.Nekem 3 lányom,és 1 fiam van,nem hinném hogy az abortusz a megoldás.Ma már rengeteg féle védekezési mód van,csak ez a legkönnyebb,és a nők(ezek nem anyák) ezt válasszák inkább.De senki nem beszél az utána következő tudathasadásról,arról,amikor megzakkan a nő,mert nem tudja feldolgozni a gyilkosságot.Én is ismerek ilyet,ikreit ölette meg,ma 40 évesen agyilag roncs,és nem lehetett több gyereke.Erről miért nem irnak sehol?

 6. enite szerint:

  Én is vettem a bátorságot és kiírtam magamból, amit az első témáról gondolok… Köszönet a lehetőségért!!!

 7. pankadraga szerint:

  Egy témában lehet kettőt küldeni? 🙂

 8. Judit Hajnal szerint:

  pankadraga…..bennem is ugyanez a kérdés merült fel 🙂 Pályázhatok egy témában több különböző írással is? 🙂

 9. Japanbirs szerint:

  Kedves előttem szólók! Az én értelmezésem szerint, egy téma egy írás.. De, ezt “Anyu” jobban tudja. Sok sikert nektek, és remélem találkozunk majd júniusban a klubban.
  Japánbirs

 10. Terézanyu.hu szerint:

  Sziasztok,

  kategóriánként max. 2-2 írással lehet pályázni. Azaz akinek 2 írása is van valamelyik / vagy mindkét kategóriában, nyugodtan elküldheti, érvényes lesz mindkét pályaműve.

  Ne feledjétek, már alíg több, mint 60 óra van a május 31-ei éjféli leadásig!

  Várjuk az írásaitokat a: klub@terezanyu.hu e-mail címen.

  üdvözlettel,
  Terézanyu.hu

 11. Japanbirs szerint:

  Nna, kíváncsi leszek a pályázat eredményére… Talán, most.. vagy most sem.. Jó lenne ott lenne veletek Pesten az eredmény hirdetésen! Az “öreg” terézanyusok hol vannak? Hm?? Moki, Evike??? Stb.???

 12. Evike1016 szerint:

  JapánbirsEM!!! Sziamia! Vagyok, csak pörgök ezerrel.
  Mokiról tudom rengeteget dolgozik.
  Tudatom Veled, mindkét kategóriában küldtem egy-egy novellát. Az előzsűrinek tetszett, kiv.vok itt mekkor az esélyem???? Várom Tőled a végleges változatot, s majd én is küldöm őket! Nusiról tud-e valaki valamit??? a lelkes Kisteréz-szervezőnk elveszett Szegeden!
  (aki kiváncsi az előzményekre, szívesen mesélek:)
  AKKOR HOLNAP!!!!!!!!????
  esőmentes programot kívánok magunknak!
  NetNagyi