Te miért dolgozol? Indul a Terézanyu Pályázat!

[ 0 ] 2015-02-18

Az idén újra olyan tabutémát dobunk fel, amely kimondva vagy kimondatlanul, de minden nőt érint: a nők és a munkájuk kapcsolata. A dolgozó nő valahogy mindig gyanús, ha ugyanis egy nő családos és emellett sikeres, annak biztosan a gyerekei látják kárát, ha nincs családja és úgy sikeres, akkor elítélik, amiért gyerekszülés helyett választja a karrierjét.

Kevés szó esik a nők által végzett láthatatlan munkáról is, a mosásról, főzésről, gyereknevelésről, amire úgy tekintünk, mintha nem is létezne. Nem hiába érzi sok nő úgy, hogy nincs kinek és nincs miért elmondania, hogy ebben mi a nehéz számára fizikailag és lelkileg.

Az idei pályázattal szeretnénk elérni, hogy a nők elmondják, hogyan élik meg a munkájukkal járó nehézségeket, hogyan kezelik az előítéleteket és miért dolgoznak valójában. Az örömért, az önmegvalósításért, a pénzért vagy, mert muszáj?

Ez alkalommal is igazi női sorsokat, vallomásokat várunk, a műveket egyes szám első személyben kell megírni és terjedelmük maximum 5000 karakter lehet. Újítás, hogy idén már fotóval és videóval is lehet nevezni. A munkákat március 22-ig várjuk, a díjátadó pedig a láthatatlan munka világnapján, április 7-én lesz.

Pályázat felöltése