Bátorságfogadalom

[ 0 ] 2017-05-24

 

Mondhatjuk, hogy immár hagyománnyá vált ez a minden remegő lábat megerősítő szertartás, melyet a Terézanyu díjátadó gálán mi együtt, nem csak nők, hanem szép számmal férfiak is, kezünket a szívünkre helyezve együtt végzünk, hogy amikor aztán egyedül találjuk magunkat a bajban, akkor is emlékezzünk, és erőt merítsünk belőle.

Először 2016-ban mondtuk el együtt, hogy tudomásul vesszük, nekünk is jár a kimenő, a fogadalomtételhez az Anna and the Barbies Ünnepélyesen fogadom című dala adta az ötletet. Fogadalmunk ezúttal is a Terézanyu pályázat aktuális témáját boncolgatta, Kucsinka Gabi projektvezető szerzői zsenialitását tükrözi a teljes szöveg, amit természetesen Pásztor Anna egypercese ihletett, és a nagy pillanatot is Anna vezetésével élhettük át.

Ha nem tudtál velünk lenni, vagy ha ott voltál, de újra és újra elmondanád, akkor jól jöhet még, tedd el biztos helyre, és ne félj használni! 🙂

Én………….. a mai napon csatlakozom  a Terézanyu Bátor Hősei Klubhoz.

Az élet nehéz, bátorságot követelő helyzeteiben ezután már másképp fogok félni.  Tudom, hogy a félelem időről időre szembejön velem, mint egy naaaaaaagy, fekete, ugatós kutya.  Ilyenkor szembe fordulok vele és visszaugatok, vagy lesz nálam egy velőscsont, de legalábbis rendszeresen edzek, hogy gyorsabban fussak nála.

Tehát

ha be kell mennem a gyerek iskolájába, hogy kiálljak érte,

ha nemet kell mondanom a főnökömnek,

ha bejelentem férjemnek, családtagjaimnak, hogy éves bérletet vettem az Anna and The Barbies koncertjeire,

ha orvosi vizsgálaton, kontrollon ülök leletre várok,

ha a tükör előtt állva látom a szememben a félelmet,

akkor nagy levegőt veszek, kitátom a számat és ráugatok a félelmemreígy:  ………… na még egyszer: ………

Ha az ugatás, vagy az ebből kibontakozó nevetőgörcs után még mindig látni vélem a nagy, ugatós Félelmet, akkor megnyugtatóan konstatálom az örömöt a bajban: nem vagyok egyedül. Az ország, a világ különböző pontjain, Makkoshotykától Izlandig Terézanyu társaim sírnak, nevetnek, ugatják a félelmet velem együtt, és  ez a tudat, a sisterhood , mindenhova elkísér.

Éljek én…….., a bátor vagy bátorodó hős! Terézanyu engem úgy segéljen!